Àlbum Barcelona ja és una realitat

Coco Books és una de les editorials que formen l’Associació Àlbum Barcelona, a on també hi són presents, A Buen Paso, Babulinka, BiraBiro, Corimbo, Ekaré, El Cep i la Nansa, Flamboyant, Juventud, Libros del Zorro Rojo, Takatuka, i Thule. Des del mes de novembre de l’any passat vam iniciar l’aventura d’unir-nos per treballar i defensar junts l’àlbum il·lustrat i la nostra tasca com a editors de petites editorials independents i de qualitat.

Durant tots aquests mesos hem estat treballant per constituint-se i pensant quins seran els propers pasos. I per fi ahir ens vam presentar en societat. L’acte va tenir lloc al Cafè del Centre del carrer Girona de Barcelona. Hi van assistir unes cent persones totes elles relacionades amb amb la literatura infantil i juvenil. Hi havia llibreters, crítics literaris, bibliotecaris, mestres, il·lustradors, autors i representants de les institucions.

Des de l’associació busquem donar visibilitat social a l’àlbum i incentivar la promoció de la seva lectura a l’escola i als instituts. Ja que creiem que és molt important treballar la imaginació, la creativitat i també l’esperit crític des de la lectura. També esperem poder participar plegats i així tenir més força en fires internacionals i nacionals. I com sempre treballar colze a colze amb els nostres millors aliats les llibreries, les biblioteques i els mestres.

Per això en aquest sentit, la nostra primera acció serà la de celebrar una Setmana de l’Àlbum, del 7 al 12 de novembre a on llibreries infantils especialitzades, llibreries generalistes, escoles i biblioteques hi tindran un paper destacat. També hi participaran els propis autors, il·lustradors, i prescriptors que faran xerrades i trobades d’intercanvi a on hi podrà assistir tots aquells interessats, especialment petits lectors i tots aquells amants de l’àlbum il·lustrat.

Aquí us deixem algunes imatges de la trobada.

  untitled  nitalbum.gent

nitalbumtextari  nitalbum

Compartir:

Otras entradas

Karen Jameson

Karen Jameson Es autora de libros infantiles, poeta, maestra y promotora de la alfabetización y la lectura. Vive y trabaja

leer más

Dick Bruna

Nacido en Utrecht el 23 de agosto de 1927, es el padre de la querida Miffy. Sus ilustraciones son conocidas

leer más

Temas