Conferència Coco Books al FLIC

????????????????????????????????Coco Books va participar en la Jornada Professional Art i Creació del FLIC amb una conferència sobre els Mumin.

La xerrada va anar a càrrec de Mònica Carulla, editora de Coco Books, que va explicar els motius pels quals l’editorial va decidir editar els llibres dels Mumin, publicats originalment el 1952 i el 1954, ressaltant-ne el caràcter atemporal i contemporani.

L’autora escandinava Tove Jansson va crear els Mumin, aquests divertits personatges que vivien en un entorn on la natura i els canvis d’estacions i climàtics eren molt presents: aquests personatges eren influenciats per la cultura i mitologia finlandesa i sueca. Mònica Carulla va fer un repàs de la personalitat de cadascun dels personatges de l’univers dels Mumin.

Captura de pantalla 2015-02-25 a les 16.14.30conferencia 4 conferencia 3

 

 

L’editora de Coco Books va parlar del procés d’edició del llibre El petit trol Mumin, Mymla i la petita My, analitzant-ne diversos aspectes com la teatralitat, els colors i la influència de Matisse. També va fer referència a l’expansió i popularitat dels Mumin el 1953 amb l’aparició d’una tira diària de còmics al diari London Evening News, que els va fer mundialment famosos. L’editorial ha començat amb el primer volum de Mumin: La col·lecció completa dels còmics de Tove Jansson i La vall dels Mumin es converteix en una selva. Tots els llibres s’han publicat en català i en castellà.

Captura de pantalla 2015-02-25 a les 16.13.24

Per acabar, Mònica Carulla va assenyalar l’expectativa que ha creat la recent estrena de la pel·lícula Mumin a la Riviera en els lectors i el públic europeu fans de l’univers de Tove Jansson. En l’actualitat els Mumin continuen tenint gran èxit. Així ho demostren les xarxes socials com Pinterest, TwitterTumblr Instagram, on hi ha més de 200.000 fotografies amb l’etiqueta #moomin.

 

 

Compartir:

Otras entradas

Temas